085-0831200 info@hbpunt.nl

Willie van Harten

Bulthuissingel 2
9251 BW Burgum

Telefoon:
06-43422873

E-mail:
willy@hbpunt.nl

“Zijn wie je bent, dat is geluk!”

Wie ben je en wat drijft je?

Ik ben Willy van Harten, 59 jaar geleden in Utrecht geboren en daar opgegroeid. Via Velp, Arnhem, Frankrijk, Portugal en weer Frankrijk in 2000 in Friesland komen wonen.
Inmiddels ben ik getrouwd en heb 3 bonusdochters en 6 kleinkinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar. Ik woon in een klein dorpje aan het water waar ik geniet van (moes)tuinieren en suppen. Daarnaast doe ik aan tafeltennis en yoga. Beeldend werken is een deel van mijn leven. Wat me drijft is een warm hart voor kinderen die anders zijn/zich anders en alleen voelen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien en erkend voelen. Dat ze de ruimte krijgen en gewaardeerd worden om wie ze zijn en dat dit niet afhankelijk is van of ze aan verwachtingen van anderen voldoen.

Welke specialisme heb jij?

Ik heb me gespecialiseerd in oplossingsgericht werken, traumasensitief opvoeden en het vergroten van veerkracht, door spanningsregulatie, mindfulness, kinderyoga en vaktherapie beeldend.
In mijn werk als Jeugd- en gezinsprofessional wil ik deze specialismen integreren en inzetten afhankelijk van de hulpvraag. De methodiek ACT4life pas ik toe en werkt door al deze werkvormen heen.

Mijn sterkste kwaliteit is creativiteit, zowel in buiten de gebaande paden denken, als in praktische vaardigheden. Ik ben goed in het contact maken op een dieper niveau door te luisteren, analyseren en het tot de kern komen, zonder oordeel en vanuit oprechte belangstelling. Met mijn enthousiasme kan ik anderen inspireren.

Het herkennen van een impasse/een blokkade, omgaan met spanning, het inzetten van een “growth mindset”, experimenteren, doorzetten en nieuwe mogelijkheden uit proberen kan allemaal zicht- en tastbaar worden in het beeldend werken.
Als er iets niet lukt of gaat zoals je het bedacht hebt kan dit juist tot onverwachte mogelijkheden en resultaten leiden, vaak beter dan je zelf vooraf had kunnen bedenken. Hier oog voor krijgen en mee leren spelen is iets waar begaafde en gevoelige kinderen veel aan kunnen hebben.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

In het begeleiden van kinderen en ouders vind ik het belangrijk om open en transparant te zijn en een vertrouwensband op te bouwen. Dit is de basis om ook kwetsbare kanten te kunnen laten zien.
Door kinderen mogelijkheden aan te reiken om met stress om te gaan, dichter bij zichzelf te komen, in contact met hun gevoelens en lichaam, kan hun veerkracht vergroot worden. Met het ontdekken van kwaliteiten, kunnen zij ervaren wat hen authentiek maakt en hoe zij hun eigen plek in kunnen nemen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor ontspanning en plezier.

Met ouders heb ik graag korte lijntjes, zodat zij het proces kunnen volgen en we op elkaar afgestemd zijn. Ik vind het belangrijk dat de ontwikkeling van het kind ook in de thuissituatie, school en sociale omgeving geïntegreerd wordt.

Wat is jouw achtergrond?

Mijn hele werkzame leven heb ik in verschillende functies met mensen gewerkt; van peuters tot en met grootouders.

Na mijn studie Creatieve Therapie Beeldend heb ik zo’n 13 jaar als ZZP-er cursussen beeldhouwen en boetseren gegeven en me tot op heden verder ontwikkelt als kunstenaar. Een aantal jaar heb ik op de dagbesteding gewerkt met jongeren/volwassen met een lichte tot zwaardere verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met psychiatrische problematiek. De opleiding voor kinder en tieneryoga-docent heb ik gevolgd en een opleiding van het deugden/virtuesproject (dit is een internationaal opvoedprogramma dat wordt toegepast voor karakterontwikkeling en persoonlijke groei).

De laatste 16 jaar werkte ik bij Jeugdhulp Friesland in eerste instantie als Creatief Therapeut en daarna als Pleegzorgbegeleider en trainer Traumasensitief Opvoeden en Oplossingsgericht werken.
Ik heb ruime ervaring in het samenwerken met hulp/zorgverleners, scholen en instanties.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.