085-0831200 info@hbpunt.nl

Mirjam Kouwer

Bulthuissingel 2
9251BW Burgum

Telefoon:
06-43422825

E-mail:
mirjam@hbpunt.nl

Als fouten maken niet (meer) lukt, dan stagneert ontwikkeling.

Wie ben je en wat drijft je?

Mirjam Kouwer, moeder van 3 kinderen en woon al vanaf mijn 12e in Friesland in een verbouwde boerderij met kippen, hond, poezen en sinds kort ook konijnen.

Soms komen we in ons leven dingen tegen die taai, moeilijk, onbegrijpelijk of verdrietig zijn. Ik denk dat het geen keuze is hoe je daar mee om gaat, dat lukt soms wel, soms een beetje en soms helemaal niet. Hulp vragen en toelaten als het niet lukt, is niet vanzelfsprekend. Ik zal alles doen wat in mijn vermogen ligt om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Welke specialisme heb jij?

Ik heb een sterk analytisch vermogen en kan goed verdiepende vragen stellen. De combinatie van deze twee maakt dat ik in een brei van informatie en betrokken partijen orde kan aanbrengen, waardoor er bij de ander ruimte ontstaat om op (zelf)onderzoek uit te gaan. Door de regie bij de ander te laten, richting te geven zonder zelf te willen bepalen en een oprechte belangstelling voor wat de ander beweegt, bied ik een veilige brug in het gesprek. Deze brug biedt stabiliteit onder je voeten, biedt richting en leidt naar een plek waar andere mogelijkheden te ontdekken zijn.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Ik werk vanuit de overtuiging dat kinderen hun omgeving nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Als deze ontwikkeling stagneert, ben ik vooral op zoek naar wat naasten in de omgeving van het kind anders kunnen doen, zodat energie weer gaat stromen en een kind zich gesteund en vertrouwd voelt. Hierdoor wordt ontwikkeling weer mogelijk.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb SPH gedaan, in de loop der jaren aangevuld met een middenkader managementopleiding en de IAG (intensieve ambulante gezinsbehandeling). Ik ben begonnen met werken tijdens mijn studie SPH in de verstandelijk gehandicapten zorg en de afgelopen jaren heb ik in verschillende gebiedsteams jeugd gewerkt. In deze tijd heb ik vaak geprobeerd samen met ouders van HB-kinderen een weg te vinden in hulpverleningsland en het woud aan regels die het zo ingewikkeld maken daar waar de jeugdwet en passend onderwijs elkaar raken.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.