085-0831200 info@hbpunt.nl

Ouderbijeenkomsten
‘Opvoeden vanuit verbinding’

De ouderbijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen in de basisschool leeftijd. In 5 bijeenkomsten van 2 uur worden de hieronder beschreven onderwerpen behandeld.

De onderwerpen die behandeld worden

 • basiskennis hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid
 • acceptatie en aanvaarding; wat doet het met je?
 • ontwikkeling hoogbegaafd kind; anders dan ‘normaal’?
 • communicatie met je kind
 • anders zijn/voelen
 • mindset; is het glas halfvol of halfleeg? Hoe staat je kind in het leven, maar ook hoe sta jij in het leven?
 • je kind als spiegel; wat wil je kind jou vertellen met zijn/haar gedrag?
 • lichaam en geest in harmonie, oftewel; doet je lijf wat het moet doen?

Natuurlijk is er voldoende ruimte voor eigen onderwerpen en vragen vanuit de ouders.

Speciaal voor jou als ouder

Is je kind hoogbegaafd of twijfel je hier nog over? En zit jouw kind op de basisschool? Zou je graag meer kennis en inzichten willen over wat hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid precies is? Loop je tegen veel van de bovenstaande thema’s aan in de interactie met je kind(eren)? Dan zijn deze ouderbijeenkomsten speciaal voor jou als ouder!

In de bijeenkomsten vermengen wij wetenschappelijk onderbouwde informatie met praktische toepassingen hiervan en delen we onze kennis en ervaring op dit vlak. Deze ouderbijeenkomsten nodigen je als ouder zeker uit tot zelfreflectie én een andere kijk op opvoeden!

Data zijn hieronder te vinden bij de aanmelding, er start zo’n 6x per jaar een nieuwe serie bijeenkomsten (de bijeenkomsten gaan door bij een minimum van 6 deelnemers). De bijeenkomsten worden gehouden in de workshopruimte van HBpunt op de eerste verdiepeing in De Bank, Bulthuissingel 2 in Burgum. De groepen op ochtend zijn voor maximaal 8 deelnemers en die op avond voor 14 deelnemers.

Hoe werkt het

 1.  Maak hieronder een keuze uit een serie die jou het beste past. Meld je per persoon aan; dus als je samen als ouderkoppel wilt deelnemen, meld dan zowel jezelf als je partner, met naam en mailadres apart van elkaar aan.
 2. In de mail die je ontvangt is een betaallink te vinden. Deze hoeft alleen gebruikt te worden als je nog niet via (een onderaannemer van) HBpunt vergoede begeleiding ontvangt. Je kan je dus ook aanmelden zonder traject.
 3. We zien je graag tijdens de bijeenkomsten!

Kennismaken?

Als je nog geen lopend traject bij ons hebt dan kunnen we kijken of je met je hulpvraag bij ons terecht kan. In dat geval wordt de ouderbijeenkomsten vergoed. Deelname aan de ouder-bijeenkomsten kan natuurlijk ook particulier bekostigd worden.

Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.