“Harmonie in lichaam en geest is de sleutel tot welzijn”
Wie ben je en wat drijft je?
Mijn naam is Ilse Kamstra (1998) en woon in het dorp Gorredijk. Hier ben ik geboren en getogen. Buiten mijn werk ben ik graag aan het lezen, ga ik er graag op uit en vind ik het heerlijk om s avonds op de bank een goede serie of film te kijken.
Mijn visie is dat fysiek, mentaal en sociaal met elkaar verbonden zijn en dat deze drie aspecten met elkaar in balans moeten zijn. Scoor je op één van de drie niet voldoende, dan heeft dit invloed op de overige twee. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een gezonde leefstijl veel effect heeft op de mentale gezondheid.
Welke specialisme heb jij?
Vanuit mijn eigen ervaringen heb ik gemerkt dat de wereld van zorg en onderwijs eigenlijk hand in hand gaan. Het zijn als twee puzzelstukjes die perfect in elkaar passen. Ik bedoel, hoe kunnen we verwachten dat kinderen goed leren als ze niet lekker in hun vel zitten.
Binnen HBpunt werken we met diverse methodieken, maar vooral de ACT methodiek, wat als een mooie kapstok geldt voor alle werkvormen die we inzetten. Binnenkort start ik met de training tot kernvisie coach, waardoor ik me nog beter kan inzetten voor degenen die behoefte hebben aan ondersteuning.
Het huidige onderwijssysteem is vaak gericht op een linksgeoriënteerde leerstijl, die niet altijd aansluit bij de behoeften van alle leerlingen. Dit kan leiden tot uitdagingen voor kinderen met een voorkeur voor de rechterhersenhelft, die moeite hebben om de aangeboden informatie te begrijpen en toe te passen. Als gevolg hiervan kunnen ze gevoelens van frustratie, faalangst en een negatief zelfbeeld ontwikkelen, wat hun leerproces en welzijn belemmert.
De Kernvisie methode biedt een alternatieve benadering door informatie op een manier aan te bieden die aansluit op de rechterhersenhelft. Hierdoor kunnen kinderen de informatie beter begrijpen en verwerken, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en succesvoller kunnen leren.
Als kernvisie coach wil ik bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin alle kinderen de kans krijgen om op hun eigen manier te leren en te groeien, zonder belemmerd te worden door traditionele lesmethoden die niet bij hen passen.
Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?
In mijn werk als begeleider hecht ik enorm veel waarde aan het opbouwen van vertrouwen en het creëren van een open en transparante sfeer, met name in mijn samenwerking met ouders en kinderen. Ik geloof dat transparantie essentieel is voor een goede samenwerking, dus ik zorg ervoor dat ouders volledig op de hoogte zijn van mijn werkzaamheden en de stappen die ik neem. Dit helpt hen niet alleen om betrokken te zijn bij het proces, maar ook om te begrijpen wat er gaande is en waarom.
Daarnaast streef ik naar een warme en vertrouwde relatie met ouders en kinderen. Ik wil dat ze zich helemaal op hun gemak voelen bij mij, wetende dat ze me kunnen vertrouwen en dat ik er altijd voor ze ben. Als er een sfeer van vertrouwen is, voelen mensen zich vrij om hun gedachten en gevoelens te delen, wat ontzettend belangrijk is voor effectieve communicatie en ondersteuning. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen zichzelf kunnen zijn en groeien in zo’n veilige omgeving.
Wat is jouw achtergrond?
Tijdens mijn verpleegkundige opleiding ontdekte ik dat mijn hart meer lag bij sociale en mentale zorg. Dat inzicht bracht me ertoe om na het behalen van mijn diploma verder te gaan studeren. Ik koos voor de opleiding hbo Social Work, waar ik me kon richten op het ondersteunen van mensen op sociaal en mentaal gebied.
Tijdens de opleiding heb ik gekozen voor het profiel jeugd, waardoor ik dieper kon ingaan op het helpen van kinderen en jongeren. Door mijn stages en ervaringen groeide mijn voorliefde voor het begeleiden van deze specifieke groep. Mijn ervaringen tijdens mijn stages hebben me niet alleen geholpen om mijn voorkeur voor het begeleiden van kinderen en jongeren te ontdekken, maar ook om te zien hoeveel impact dit werk kan hebben. Het geeft me voldoening om te zien hoe ik een positieve verandering teweeg kan brengen in het leven van deze jonge mensen.
Kennismaken?
Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.