085-0831200 info@hbpunt.nl

Esmee Nauta

Bulthuissingel 2
9251BW Burgum

Telefoon:
06-43422808

E-mail:
esmee@hbpunt.nl

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Esmee Nauta, 25 jaar. Al mijn hele leven woon ik in het kleine maar fijne Kollumerpomp. Hier vind ik het fijn om te wandelen met onze hond of met een goed boek in de achtertuin, in het zonnetje te zitten.

Naast het tot rust komen in het mooie Lauwersmeergebied ben ik ook een echte sportfanaat. Van alle sporten kijken op tv tot zelf fanatiek sport beoefenen en sportlessen geven, alles komt bij mij aan bod en ik kan er vaak geen genoeg van krijgen! Tijdens mijn eigen (top)sportcarrière ben ik veel over mezelf te weten gekomen en heb ik veel lessen mogen leren. Gedurende deze periode heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, heb ik geleerd om te gaan met tegenslagen, en altijd te proberen het beste uit mezelf en anderen te halen. Iets wat nu, nu mijn eigen sportcarrière voorbij is, nog steeds doorwerkt in mijn dagelijkse leven. Dat is ook wat de sportwereld zo mooi maakt, de overeenkomsten met het dagelijkse leven zijn vaak groter dan je denkt!

Dit is ook wat mij drijft, eenieder heeft mooie talenten. Zelfs wanneer je denkt dat je ze niet hebt, iedereen is wel ergens goed in! Alleen moeten we soms leren om die talenten bij onszelf ook écht te zien en te ontdekken, om vervolgens deze talenten te kunnen ontwikkelen.

Welke specialisme heb jij?

Tijdens mijn masteropleiding Talentontwikkeling en Creativiteit op de Rijksuniversiteit Groningen heb ik veel geleerd over hoe je talent kunt ontdekken en hoe je vervolgens dit talent het beste tot z’n recht kan laten komen. Zoals hierboven ook benoemd is dit iets wat mij drijft. Ik geloof er echt in dat iedereen iets heeft wat hem of haar uniek maakt, en dat er mooie dingen kunnen ontstaan op het moment dat je dit ook zelf gaat geloven.

Daarnaast sta ik open voor alles, ben ik optimistisch, heb ik een sterke growth mindset, en help ik zowel kinderen als volwassenen graag om hun doelen te bereiken, op welk vlak dan ook. Daarbij is geen enkel doel te gek, zolang je er zelf in gelooft is echt alles mogelijk!

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Ik vind het belangrijk dat er een open sfeer is in alles wat ik doe, waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Een basis van wederzijds vertrouwen waarin eenieder zich kwetsbaar op durft te stellen. Met deze basis is er in mijn ogen heel veel groei mogelijk. Groei die vooral ook ontstaat door net buiten je comfort zone te stappen.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat een kind, maar ook de ouders altijd mogen zijn wie ze zijn. Door hier vertrouwen in te hebben geloof ik dat iedereen in staat is om met de juiste handvaten zijn of haar doelen en dromen te behalen.

Wat is jouw achtergrond?

Tijdens mijn laatste jaar VWO ben ik gaan rondkijken wat voor studie ik wilde gaan doen. Eigenlijk was dit besluit vrij snel gemaakt toen ik op de open dag van de bachelor Psychologie was geweest. Meteen was mijn interesse gewekt over hoe het nu allemaal in ons hoofd werkt en waarom we ons gedragen zoals we doen. Na deze dag was het voor mij duidelijk, dit was iets waar ik veel meer over wilde leren! Gedurende de volgende 5 jaar heb ik mijn bachelor Psychologie gecombineerd met het nastreven van een van mijn grootste dromen. Namelijk meedoen aan een EK of een WK met twirlen. Een sport die ik al sinds mijn zesde beoefen maar wat pas echt fanatiek werd vanaf mijn zestiende. Nooit had ik gedacht dat ik, een in eerste instantie bleu meisje uit het kleine Kollumerpomp, ook maar in de buurt zou komen van dat niveau wat nodig was om je te kwalificeren voor een EK/WK. Dat was in mijn ogen iets wat alleen haalbaar was voor de meiden die al vanaf jongs af aan op hoog niveau trainden. Maar samen met mijn coach, die volledig in mij en mijn talenten geloofde, en mij daardoor ook in mijzelf liet geloven, zijn we toch die uitdaging aangegaan. Na flink wat tegenslagen is het uiteindelijk gelukt om mee te doen aan het WK in 2022. Dit is een grote inspiratie voor mij geweest om na het behalen van mijn bachelor diploma nog de master Talentontwikkeling en Creativiteit gaan doen. Om op deze manier anderen te helpen met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.