“Het verschil kunnen betekenen voor de kinderen én de ouders die bij mij komen, door ze te laten zijn wie ze zijn en door hen te laten ervaren hoe sterk ze zelf zijn.”
Wie ben je en wat drijft je?
Ik ben Hennie Gatsonides, moeder van 3 prachtige kinderen, die mij enorm hebben laten groeien als mens, door te zijn wie ze zijn! Stuk voor stuk worstelen zij met de dingen op hun eigen pad en daarbij mag ik ze begeleiden, stimuleren, enthousiasmeren en opvangen als het nodig is. Zij zijn mijn grootste spiegels en laten mij zien waaraan ik mag werken, zodat ik mezelf kan ont-wikkelen (alle laagjes afpellen). Vervolgens zie ik hen weer mee ontwikkelen en groeien.
Toen mijn kinderen werden geboren en opgroeiden, keek ik terug op mijn eigen ontwikkeling als kind en ik begon mij steeds meer te beseffen hoe belangrijk het is dat je je als kind veilig en gezien voelt en hoe graag ik als kind iemand in mijn buurt had willen hebben, die mij had geleerd hoe ik in elkaar steek, hoe mijn gedachten en gevoelens werken en hoe ik om kon gaan met een wereld waarin ik mij niet altijd fijn voelde.
Ik had willen starten met een eigen praktijk zodra mijn jongste dochter naar school ging, maar door een arbeidsconflict op mijn werk kwam ik thuis te zitten en ben ik versneld voor mijzelf begonnen toen mijn jongste dochter nog maar 2 jaar was. En wat een goede keuze bleek dit te zijn! Door een coaching on the job eerder dat jaar had ik ontdekt dat ik zelf hooggevoelig ben en meer- of wellicht hoogbegaafd. Ik heb ervoor gekozen om mij te specialiseren op dit vlak, omdat dit zo dicht bij mijn eigen belevingswereld ligt.
Wat mij drijft, is het verschil te kunnen betekenen voor de kinderen én de ouders die bij mij komen, door ze te laten zijn wie ze zijn en door hen te laten ervaren hoe sterk ze zelf zijn.
Welk specialisme heb jij?
Een van mijn talenten is het om te verbinden, of dat nu is in mijn praktijk als psycholoog met een kind of ouder, of in gesprekken op scholen, in de samenwerking met mijn collega’s en eigenlijk iedereen om mij heen, ik ga de relatie aan en maak écht contact. Ik ben ook de (ver)bindende en drijvende kracht achter (de samenwerking binnen) HBpunt. Vanuit mijn praktijk Romte foar dy werd ik gecontracteerd voor de Jeugdwet en sinds 2018 ben ik de samenwerking aangegaan met collega’s, wat het begin was van de prachtige samenwerking die er nu is tussen de professionals binnen HBpunt. In 2021 zijn we verder gaan ontwikkelen en zijn de eerste collega’s bij HBpunt in dienst gekomen, waardoor we nog een steviger fundament kunnen neerzetten.
Je kunt mij als eerste treffen bij het intakegesprek dat ik met je als ouder aan de start van een traject heb, maar ook als er tijdens het traject vragen zijn of als er meer of andere dingen nodig zijn, zal ik je weer zien en spreken.
Mijn specialisme is het verder kijken, het achter het gedrag blijven kijken en zoeken naar de sprankel waardoor je kind (en ook jij als ouder) weer kan gaan stralen.
Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?
Het allerbelangrijkste voor mij is het zien van de kinderen, écht zien. En eigenlijk heeft dat alles met voelen te maken, ik voel kinderen (klein en groot 😉 snel aan en merk het verschil tussen non-verbaal gedrag en wat iemand uit ontzettend snel op. Samen gaan we op zoek naar diegene die je echt bent, we pluizen uit hoe het zit met wat er allemaal in je hoofd en lijf omgaat, wat jou bezighoudt en wat je dwars zit. De sterke kanten en talenten die je hebt, bouwen we uit en zetten we in om de minder fijne stukjes in je leven aan te kunnen en hier mee te leren omgaan, zodat je ook daadwerkelijk meer jezelf kunt zijn en blijven, in alle omstandigheden.
Wat is je achtergrond?
Na het VWO ben ik HBO gaan doen (Informatiedienstverlening en -management), omdat ik dacht dat ik geen Psychologie zou kunnen doen (hoezo fixed mindset? ;), door de vele statistiekvakken in die opleiding. Maar goed, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus ben ik het derde jaar HBO gaan combineren met het eerste jaar Psychologie. Dat jaar studeerde ik af op het HBO en haalde ik mijn propedeuse Psychologie, waarna ik het eerste jaar Psychologie naast mijn studie 34 uur per week werkte bij een zorgverzekeraar.
Na 10 jaar gewerkt te hebben als P&O adviseur bij zorg- en onderwijsinstellingen voelde ik mijzelf (levens)ervaren genoeg om te kunnen werken als psycholoog. In die periode ben ik ook moeder geworden en zoals hierboven omschreven heeft dit veel met mij gedaan. Ik ben me gaan specialiseren in coaching en counseling bij de Academie voor Coaching en Counseling en daarna in het coachen van kinderen bij De kunst van Kindercoaching. In 2012 werd het mij steeds duidelijker dat mijn specialisatie hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid ging worden, door mijn eigen ervaringen en ben ik gestart met (wederom) 2 opleidingen, nl. de Kindertolk-opleiding middels de PresentChild methode en GelukkigHB begeleider bij GelukkigHB. In datzelfde jaar heb ik mij ingeschreven bij de KvK.
Sindsdien heb ik mij verdiept in vele gebieden en opleidingen gevolgd, zoals: Oplossingsgericht werken, Geweldloos communiceren en lichaamsgericht werken, zoals MNRI (reflexintegratie) module DPRI, Tactile, Archetypes en PTSD, RMT 1 en 2, Heartconnection 1 t/m 4. Daarnaast volg ik zeer regelmatig cursussen en workshops en heb ik maandelijks collegiale intervisiebijeenkomsten. De meest recente training die we als organisatie hebben gevolgd is ACT4life. Met de ACT methodiek hebben we binnen HBpunt een prachtige bewezen effectieve methodiek die we ontzettend goed kunnen inzetten in het begeleiden en ondersteunen van de cliënten en hun ouders.
Kennismaken?
Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een intake!