085-0831200 info@hbpunt.nl

Linda Polstra

Bulthuissingel 2
9251 BW Burgum

Telefoon:
06-43422817

E-mail:
linda@hbpunt.nl

“Veiligheid en vertrouwen zijn voor mij de kern”

Even voorstellen

Mijn naam is Linda en ik ben sinds april 2024 werkzaam bij HBpunt. Ik ben echt een buitenmens, energiek en daarom ook graag in beweging. Hardlopen en yoga zijn voor mij een uitlaatklep en tegelijkertijd momenten om tot rust te komen. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en vind zelfontwikkeling belangrijk. Naast mijn werk bij HBpunt volg ik de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. 

Ik vind het belangrijk om een kind in zijn kracht te zetten. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten. Mijn ervaring is: focus je op deze kwaliteiten, dan komt groei vanzelf.

Specialisme

Ik begeleid kinderen met hulpvragen op het gebied van emotie-regulatie en zelfvertrouwen. Hierdoor ontstaan vaak moeilijkheden in de ontwikkeling, op school (faalangst en perfectionisme zijn hier goeie voorbeelden van) en de omgang met leeftijdsgenootjes. Tijdens mijn begeleiding geef ik psycho-educatie over hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en emoties. Ik werk via de oplossingsgerichte methode en leer kinderen denken met helpende gedachten en een groei-mindset. Tijdens mijn begeleidingsmomenten maak ik gebruik van beeldende materialen, spellen en oefeningen passend bij de leeftijd.

In mei start ik met de ACT-for life training, die hier fijn op aansluit. Bij ACT (Acceptance and Commitment Therapy) staat het aanvaarden van de vervelende gevoelens centraal die je soms zo ontzettend in de weg kunnen zitten bij de manier hoe je naar jezelf of de wereld kijkt. Een onderdeel hiervan is het inzetten van mindfulnessoefeningen die de verbinding te leggen met je lichaam en gevoel. Een methodiek die erg passend is voor de begeleiding van kinderen met hoogbegaafdheid en/of hooggevoeligheid.

Wat vind ik belangrijk

Ieder kind is uniek en daardoor volg ik in de begeleiding de lijn die passend is bij het kind. Ik beoordeel op basis van de hulpvragen en de kennismaking waar de begeleiding op gericht zal zijn. Hierbij vind ik het belangrijk dat ouders worden betrokken in het proces, zodat zij buiten de begeleidingsmomenten verder kunnen met waar ik met het kind aan werk. Veiligheid en vertrouwen zijn voor mij de kern van de begeleidingsmomenten. Maar ik hecht ook veel waarde aan transparantie (richting kind en ouders) en luchtigheid.

Achtergrond

In 2019 heb ik mijn HBO SPH (social work) afgerond en ben ik gaan werken in de specialistische jeugdzorg als groepsbehandelaar. Hierdoor heb ik veel ervaring met het begeleiden van kinderen met complexe hulpvragen op het gebied van gedragsproblemen en de sociale en emotionele ontwikkeling. Daarnaast heb ik verschillende verdiepende trainingen gevolgd zoals Oplossingsgericht werken en Geweldloos Verzet & Verbindend gezag.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.