085-0831200 info@hbpunt.nl

Iter Solutions

Marjorie Vlaar
Maatschappelijk werk
met behulp van paarden

Ludingaweg 6
8862BM Harlingen

Telefoon: 06-20801266

E-mail: marjorie@itersolutions.nl

“Ik heb een hele belangrijke regel die ik kinderen altijd vertel. Je hoeft hier niets wat je niet wilt, vaak zie ik een kind ontspannen als ik die zin uitspreek.”

Wie ben je en wat drijft je?

Graag stel ik mij even voor: mijn naam is Marjorie Vlaar, geboren in 1968 en ik woon met mijn 2 volwassen kinderen, schoondochter, man en stiefdochter in Harlingen op onze boerderij, vlakbij het pittoreske dorpje Achlum. Samen met onze pony’s, honden, kat en konijn. Ons wonderlijk samengestelde gezin roept weleens wat vragen op en dat is leuk. We hebben dan ook veel ervaring in hoe je dat doet, met zoveel verschillende mensen op een fijne manier samenleven.
Op de boerderij bevindt zich ook mijn praktijk voor maatschappelijk werk en hulpverlening met behulp van paarden; Iter Solutions, wat staat voor: weg naar de oplossing. Bij de verzorging van de dieren en alle klussen op de boerderij krijg ik veel hulp van mijn gezin en daar ben ik erg dankbaar voor.

Welk specialisme heb jij?

In mijn praktijk werk ik oplossings- en systeemgericht. Dat betekent ten eerste dat de nadruk ligt op het vinden van een oplossing van het probleem en niet op het probleem zelf en ten tweede dat ik rekening houd met de invloed van het gezin, familie en/of sociale omgeving. Ik mag graag problemen ‘omdenken’ en ik ben enorm positief ingesteld. Bij de hulpverlening werk ik veel met de paarden en op of rond de boerderij. Daarbij sluit ik zoveel mogelijk aan bij de beleving en wensen van de kinderen. Daarnaast blijf ik mij steeds bijscholen in allerlei methodieken en manieren van hulpverlening zoals EMDR, Kind in evenwicht, KIES (voor kinderen in echtscheidingssituaties), familieopstellingen, verschillende manieren van het werken met paarden en BHV. Ook volg ik regelmatig korte (online) cursussen over onderwerpen die ik in mijn praktijk tegen kom.

Wat vind je belangrijk bij het begeleiden van kinderen en ouders?

In de hulpverlening bij Iter Solutions ga ik ervan uit dat ouders deskundig zijn op het gebied van hun kinderen, maar soms is het fijn als iemand even mee kijkt. Graag loop ik een stukje mee met kinderen en hun ouders op hun levenspad. Samen kijken we dan naar hoe we oplossingen kunnen vinden voor problemen waar kinderen en hun ouders mee te maken hebben.
De weg naar de oplossing kan recht zijn of juist kronkels en hobbels hebben, maar mijn overtuiging is dat er uiteindelijk voor elk probleem een oplossing gevonden kan worden waar kinderen en hun gezin mee verder kunnen.
Ik heb een hele belangrijke regel die ik kinderen altijd meegeef: Je hoeft hier niets wat je niet wilt; vaak zie ik een kind meteen ontspannen als ik die zin uitspreek. Ik hou ook enorm van humor en een grapje op zijn tijd. Mooie momenten vind ik altijd als een kind iets leuks of slims verzint, wat ik in sessies met andere kinderen ook weer in kan zetten. Ik leer graag van de kinderen die in mijn praktijk komen.

Wat is je achtergrond?

Ik ben opgegroeid op een boerderij in Noord-Holland. Op mijn 17e ben ik begonnen met werken in een drukkerij en dat heb ik lang gedaan. Nog een uitstapje gemaakt naar de Koninklijke Marine en ik heb daarna de overstap gemaakt naar het Friese, voor de liefde, ook daar werkte ik in drukkerijen en nog een tijdje bij een bouwbedrijf. Tussendoor werd ik moeder en toen de kinderen klein waren besloot ik mij om te scholen, dat werd de HBO opleiding Social Work. Na mijn opleiding ben ik in 2011 gestart met mijn eigen praktijk voor maatschappelijk werk en hulpverlening met paarden. Eerst gestart op een gehuurde locatie en sinds 2018 op mijn eigen boerderij.
Ik heb veel meegemaakt in mijn kinder- en volwassen leven. Hierdoor weet ik uit eigen ervaring dat mensen enorm veerkrachtig zijn en zie ik altijd de potentie en de kracht in kinderen en hun ouders. Ik vind het een eer en genoegen om deel uit te mogen maken van een groeiproces van een kind en het gezin waar hij/zij deel van uitmaakt.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.