085-0831200 info@hbpunt.nl

KolthofCoaching

Bernadette Kolthof

Regio Leeuwarden

Telefoon:
06 25 51 60 60

E-mail:
info@kolthofcoaching.nl

Website:
www.kolthofcoaching.nl

“Ieder kind is uniek, daarom is maatwerk voor mij een belangrijk uitgangspunt.”

Wie ben je en wat drijft je?

Ik ben Bernadette Kolthof, getrouwd en woonachtig in Leeuwarden, moeder van 2 pubers en trotse eigenaar van praktijk KolthofCoaching.

Ik heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt als loopbaancoach, waar ik vooral praktische, oplossings- en loopbaangerichte begeleiding aan volwassenen gaf. Naarmate mijn kinderen ouder werden en vastliepen op de basisschool, ben ik mij steeds meer gaan richten op het coachen van beelddenkende, hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen, jongeren, pubers en jongvolwassenen.

In mijn praktijk KolthofCoaching kom ik veel kinderen en jongeren tegen die vastlopen in het huidige onderwijssysteem. Door mijn ervaring in het coachen van zowel kinderen als volwassenen kan ik beide groepen begeleiden en adviseren. Want ouders van hoogsensitieve, hoogbegaafde en visueel ingestelde kinderen, hebben vroeger vaak hetzelfde meegemaakt als waar hun kind nu ook tegenaan loopt. Dat neemt niet weg dat het voor ouders soms erg lastig is om hun kind adequaat te begeleiden en om de school ook nog van de juiste tips en trucs te voorzien.

Welk specialisme heb jij?

Als coach begeleid ik beelddenkende, hoogsensitieve en/of hoogbegaafde kinderen en jongeren bij het omgaan met uitdagingen in het dagelijks leven en leerproblemen op school. Beelddenkende, hoogsensitieve of hoogbegaafde kinderen/jongeren maken meer dan gemiddeld gebruik van hun gevoelens, van beelden en hun intuïtie. Zij zijn zich vaak heel bewust van zichzelf en hun omgeving. Hun kijk op de wereld en hun manier van leren past niet altijd bij de huidige onderwijsmethodes en -systemen.

In 2017 heb ik mij verder gespecialiseerd in paardencoaching van zowel volwassenen als kinderen en pubers. Zo is KolthofPaardenCoaching ontstaan. Coachen met de inzet van paarden is een praktische en laagdrempelige manier om inzicht te krijgen in je kwaliteiten, overtuigingen, blokkades en beperkingen. Je (her)ontdekt je talenten en verkent je grenzen, zodat je weer in je kracht komt te staan. Paardencoaching is geschikt voor iedereen die bewust met zijn eigen ontwikkeling aan de slag wil. Dit kunnen zowel individuen als teams zijn, kinderen en volwassenen.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Ik ga uit van de kwaliteiten en mogelijkheden van de kinderen en jongeren. Samen ontdekken wij de meest geschikte aanpak en leerstrategie om deze vervolgens verder uit te werken, te ontwikkelen en in te zetten in de praktijk. Hierbij staat centraal dat ieder kind en iedere jongere na de coachingsessies zelfstandig, en dus op eigen kracht, verder kan gaan, meer zelfvertrouwen heeft en dat leren leuk is!

Als coach werk ik oplossingsgericht en help ik kinderen en jongeren op een positieve wijze bij het ontdekken van hun eigen kwaliteiten, mogelijkheden en uitdagingen. Ieder kind is uniek, daarom is maatwerk voor mij een belangrijk uitgangspunt.

Ik verzorg de individuele coachingsessies bij voorkeur bij kinderen thuis, met als voordeel dat ze in hun eigen vertrouwde omgeving zijn en niet hoeven te reizen. Bij elke sessie is één van de ouders aanwezig. Ik geef uitleg aan de ouder zodat er ook buiten de sessies om kan worden geoefend. De begeleiding kan na schooltijd plaatsvinden. In overleg met ouders en school is het ook mogelijk om de begeleiding onder schooltijd en op school te geven.

Tijdens een paardencoachsessie voer je opdrachten uit, samen met het paard. Deze opdrachten helpen je om je bewust te worden van je gedachten, patronen en gedragingen. Een paard geeft je namelijk heel directe feedback. Het paard spiegelt jouw non-verbale communicatie en reageert direct op veranderingen in je houding en gedrag. Paardencoaching is daarom geschikt voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en effectieve manier om zich verder te ontwikkelen.

Wat is je achtergrond?

Ik ben historicus van oorsprong en heb jarenlang in het bedrijfsleven gewerkt in de ICT en als loopbaancoach. Naarmate mijn kinderen ouder werden en vastliepen in het basisonderwijs ben ik een opleiding tot kindercoach gaan volgen en aansluitend een opleiding tot talentbegeleider van hoogbegaafden en getalenteerde leerlingen bij Novilo. Als ervaringsdeskundige heb ik ervoor gekozen om mij te specialiseren in het begeleiden van hoogbegaafde/hoogsensitieve en visueel ingestelde kinderen.

In 2017 heb ik een opleiding NLP paardencoaching gevolgd en heb mij verder gespecialiseerd in paardencoaching van zowel volwassenen als kinderen en pubers, waarbij het paard wordt ingezet om inzicht te geven in de eigen ontwikkeling.

Daarnaast verzorg ik studievaardigheidstrainingen voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs. Ik ben nieuwsgierig van nature en volg regelmatig cursussen en trainingen om op de hoogte te blijven van nieuwe methodes en technieken. Als coach ben ik aangesloten bij diverse netwerken ter bevordering van kennisoverdracht en voor intervisie doeleinden.

Tevens ben ik medeoprichter van HB 058, het eerste kenniscentrum op het gebied van hoogbegaafdheid in Friesland (www.hb058.nl). Wij zijn er voor ouders, kinderen en scholen. Het is onze droom én ons streven dat op een dag alle hoogbegaafde kinderen de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Zowel thuis als op school. Met HB 058 willen we deze kinderen, hun ouders én de scholen graag een steuntje in de rug geven. Want dat is waar HB 058 voor staat: verbinden, kennis delen en samen de uitdaging aangaan.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.