085-0831200 info@hbpunt.nl

Fûgelfrij

Nelleke Keuning

E.M. Beimastrjitte 69
9261 VH Eastermar

Telefoon:
06 39 80 95 41

E-mail:
info@fugelfrijcoaching.com

“Alles is er al. Talent, liefde en een mooie levensweg. Met humor, een creatief denkvermogen en inzicht ontdekken we samen welk talent en welke weg je hebt te gaan. Hierbij is blijven kijken naar de persoon achter het gedrag van belang.

Wie ben je en wat drijft je?

Ik ben Nelleke Keuning. Levensgenieter, moeder van vier prachtige kinderen en vrouw. Het leven, mijn kinderen, mijn rol als vrouw en moeder in het gezin en mijn ervaring in het onderwijs zijn mijn grootste bronnen met leermomenten, verdriet en geluk.

Ik ervaar het leven als één groot leerproces waarbij de ontmoetingen met kinderen en andere mensen voor mij de pareltjes zijn. Naast de mooie momenten hebben de zware momenten mij geworteld en doen beseffen dat we altijd aan onszelf moeten blijven werken om zo een goed voorbeeld te kunnen zijn voor onze kinderen, namelijk levensgenieters en mensen met zelfliefde en kennis.

In het onderwijs en als moeder heb ik kennisgemaakt met HB en HSP kinderen. De zoektocht naar een liefdevolle kijk en een passende aanpak is hier begonnen. Ik gun ieder kind zelfliefde, groei en plezier. Dit is mijn drijfveer.

Welk specialisme heb jij?

De afgelopen twee jaar heb ik me laten onderdompelen door de talentgedreven benadering van Luc Dewulf. Het beste in iedereen naar boven halen, laten groeien en stralen zijn elementen die ik voed met deze benadering.

Als specialist jonge kind en pedagoog heb ik veel kennis en inzicht in het jonge kind. Als ervaren leerkracht en intern begeleider kan ik samen met de school en ouders stappen zetten in het passend maken van het onderwijs voor het kind. Als moeder van vier tieners (waarvan twee meer/hoogbegaafd) geniet ik ook van deze fase en leer ik hier veel in.

Ik coach in de gezinssituatie het kind en ook de ouders.

Naast deze specialismes heb ik 2019 de diagnose kanker gekregen. De angst, de onzekerheid, de machteloosheid van mijn man en kinderen en het proces na de kanker heeft veel indruk gemaakt op ons allen. Het heeft me rijker gemaakt. Gezinnen waarbij een proces of gebeurtenis veel verdriet, angst en rouw heeft achtergelaten, begeleid ik graag vanuit mijn eigen ervaring.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Naast verdriet en frustratie is er altijd een moment met humor. Ik vind het belangrijk om te kunnen relativeren. Ouders en hun kind(eren) hebben alles al in hun om te kunnen groeien en stralen. Ik vind het belangrijk dit te benadrukken en ruimte te geven. Gelijkwaardigheid en openheid zijn voor mij sleutelwoorden.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.