085-0831200 info@hbpunt.nl

Centrum
Regenboogkind

“Voor gevoelige kinderen is het ontzettend belangrijk dat ze leren met hun gevoeligheid om te gaan. Het te leren inzetten als hun kracht.”

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Jellie de Boer, trotse moeder van drie kinderen. Tijdens mijn eigen zoektocht in het leven wie ik was en waar ik naartoe wilde was het fijn geweest als ik iemand was tegengekomen die me hierbij had kunnen helpen. Pas op mijn 21e kwam ik erachter dat ik hoogbegaafd ben, nadat ik was vastgelopen op school en in het werkveld. Toen dat eenmaal was vastgesteld ben ik me in hoogbegaafdheid gaan verdiepen en vielen de kwartjes op zijn plek. Het viel me tevens op dat er nog zo weinig over bekend is op scholen, bij ouders en in de maatschappij over het algemeen. Ik wilde hier iets aan doen!

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Zorgen dat deze kinderen niet zo’n moeilijke weg hoeven te gaan, maar al jong de juiste begeleiding en uitdaging krijgen die ze nodig hebben, zodat ze zich begrepen voelen en zichzelf begrijpen in wie ze zijn. Daarnaast zijn veel van deze kinderen heel gevoelig, waaronder ik zelf ook J. Voor gevoelige kinderen is het ontzettend belangrijk dat ze leren met hun gevoeligheid om te gaan. Het te leren inzetten als hun kracht.

De volgende diensten bied ik aan in mijn praktijk:

  • het afnemen van intelligentieonderzoeken bij kinderen en jongeren
  • daarbij nagaan of er sprake is van (hoog)begaafdheid
  • geven van onderwijsadviezen
  • onderzoeken van het werkgeheugen
  • therapie geven aan kinderen en jongeren (faalangst, leren omgaan met (hoog)begaafdheid, hooggevoeligheid, assertiviteit, woedeproblematiek)
  • opvoedadviezen geven aan ouders/opvoeders (faalangst, hoe om te gaan met hun (hoog)begaafde kind, hooggevoelige kind, woedeproblematiek)

Welk specialisme heb jij?

Mijn specialismes zijn:

  • veel kennis en ervaring op het gebied van (hoog)begaafdheid en hooggevoeligheid en de problemen waar deze kinderen tegenaan kunnen lopen en vooral ook wat ze dan nodig hebben om zich weer zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen.
  • Met een holistische visie kijk ik zoveel mogelijk naar het kind/jongere om na te gaan wie hij/zij is en wat hij/zij nodig heeft. Wetenschappelijke kennis kan ik hierbij gebruiken om iets te onderbouwen, maar intuïtie neemt hierbij een belangrijke rol in.

 Wat is je achtergrond?

Om orthopedagoog te worden heb ik de Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen gevolgd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na mijn opleiding heb ik eerst gewerkt als groepsleider/orthopedagoog in een logeerhuis voor kinderen met gedragsstoornissen. Tevens heb ik gewerkt als groepsleider/orthopedagoog met kinderen met een ernstige verstandelijke beperking en autisme. Tevens heb ik ervaring opgedaan als dyslexiebehandelaar en onderzoeker. Zo’n negen jaar geleden heb ik mijn praktijk opgestart  en werk ik met voornamelijk (hoog)begaafde en/of hooggevoelige kinderen. Wat ik met heel veel plezier en voldoening doe!

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.