085-0831200 info@hbpunt.nl

Puk Coaching

Gerda Buis

Turfschip 17
8447 DM  Heerenveen

Telefoon:
06 420 37 907

E-mail:
info@pukcoaching.nl

“Ik stop je in een hartje en niet in een hokje, iedereen is uniek en loopt z’n eigen pad

Wie ben je en wat drijft je?

Ik ben Gerda Buis, ik ben (bonus) moeder van 4 prachtige kinderen en trotse eigenaresse van Puk Coaching.

Ik lees veel, hou van fotografie en creatief bezig zijn. Ik laad weer op in de natuur en knuffel graag met onze katten.

Mijn insteek is: iedereen is uniek, loopt zijn eigen pad, heeft z’n eigen talenten, krachten en eigen behoeftes. Hoe fijn is het dat er iemand is die kijkt naar wat jij als kind en/of ouders nodig hebt.

Tijdens het opgroeien van mijn kinderen en de kinderen in mijn omgeving merkte ik dat er eigenlijk weinig naar het kind zelf wordt gekeken of aan het kind wordt gevraagd wat zij nodig hebben en ik voelde dat wil ik anders doen.

Mijn drijfveer als coach is dan ook een plek creëren waar je jezelf mag en kan zijn, dat er iemand is die jou ziet en samen op zoek gaat naar wat helpend is voor jou. En voor de ouders iemand die oordeelloos naar je luistert.

Welke specialisme heb jij?

Ik heb veel ervaring met kinderen en ouders die niet lekker in hun vel zitten, hooggevoelig zijn of worstelen met faalangst en perfectionisme. Het versterken van de veerkracht bij kinderen en hun ouders hoort hier ook bij. Een vergeten groep, de brussen (kinderen met een zieke of beperkte broer of zus) hebben ook een plek in mijn praktijk. Uit eigen ervaring weet ik dat zij het nodig hebben om gezien te worden.

Ik geef trainingen 1 op 1 of in een groep om de veerkracht van kinderen te versterken en met hen te onderzoeken hoe zij om kunnen gaan met de nodige hobbels op de weg die zij tegen komen (hierbij kun je oa denken aan faalangst, onzekerheid, etc)

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Voor mij is het belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen bij mij. Door spelletjes te doen leren we elkaar kennen en wordt het vertrouwen opgebouwd. Ik volg geen vast omlijnde protocollen, ik sluit aan bij wat het kind op dat moment nodig heeft. Ik zet tijdens het coachen van alles in, de nodige humor, creatief bezig zijn, spelen, spelletjes doen of de natuur in, hangend op de zitzak, al dansend en springend of hangend aan een rekstok. Open en eerlijk zijn naar elkaar en samen met de ouders een team vormen en doen wat nodig is voor het kind.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben jaren juridisch secretaresse geweest en via een omweg in de zorg beland. Het moment dat zorgde voor een ommezwaai in mijn leven was dat mijn zoon ziek werd en ik in de rol van mantelzorger belandde.

Toen de ziekte van mijn zoon en alles daarom heen in rustiger vaarwater kwam, werd het voor mij tijd om te onderzoeken wie ik ben en wat ik wilde. Via een goede kennis kreeg ik een boek over kindercoaching en toen ik het uit had gelezen voelde ik aan alles dit is wat ik wil!

Ik ben een kindercoach opleiding gaan doen, een opleiding als opvoederscoach en ben ik Puk coaching gestart. Puk staat voor Puur Uniek Kind.

Begin 2023 rond ik mijn opleiding systemisch coachen en opstellingen af. Verder heb ik diverse trainingen als verdieping gevolgd in dit prachtige vak.

Voel je welkom bij mij.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.