085-0831200 info@hbpunt.nl

De Waterdrager Coaching

Eeltje Heida

Bospad 11
8415 AN Bontebok

Telefoon:
06 21 41 87 17

E-mail:
eeltje@dewaterdragercoaching.nl

Website:
www.dewaterdragercoaching.nl

“Het is mijn streven en passie om kinderen een stem te geven en de boodschap die ze hebben voor hun ouder(s) te vertalen naar jou als vader of moeder.”

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Eeltje Heida (1970) en ik woon met mijn man en 3 (puber)zonen in het Friese dorp Bontebok, dichtbij Heerenveen.

In 2015 ben ik begonnen met mijn praktijk “De Waterdrager Coaching” en werk ik als Kindertolk® en Oudercoach.
Inmiddels heb ik al vele ouders en gezinnen kunnen helpen op weg naar meer rust en balans in hun (gezins)leven.

Ik zie in mijn praktijk alleen de ouder(s), de kinderen blijven bij mij ‘uit de wind’.
Als ouder vertel je mij jouw verhaal over jullie kind. In gedrag, spel, ontwikkeling of klacht, daar waar het je raakt, daar waar het je boos, machteloos, verdrietig, gestrest of bang maakt, daar ligt een signaal voor jou.

En dit is precies waarom ik jaren geleden met hart en ziel voelde dat ik Kindertolk wilde worden: kinderen helpen en tegelijkertijd ook hun ouders, zonder dat het kind hier fysiek bij betrokken wordt.

Het gedrag van kinderen is voor mij namelijk altijd logisch, ook al wordt het als zorgelijk of moeilijk ervaren; het is een signaal aan de ouders.  In mijn coaching help ik jou/jullie om helder te krijgen wat het signaal is, om daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

Welk specialisme heb jij?

Mijn specialisme is spiegelen! In jouw verhaal over jullie kind zit een spiegel verborgen die je kind je voorhoudt. Het heeft een boodschap voor jou, het wil je iets vertellen en hiertoe geeft hij of zij signalen af. Signalen die je kind als het ware als een handschoen voor jou neerlegt, waarvan hij of zij vurig hoopt dat jij deze oppakt.
Bij hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid kunnen diverse thema’s spelen als boosheid, teruggetrokkenheid, geen aansluiting vinden bij andere kinderen, gepest worden, huilbuien, onderpresteren, slaap- of eetproblemen, problemen met zindelijkheid, etc. Eigenlijk voor alles waar je je zorgen over maakt, wat je ergert of frustreert bij je kind, kun je bij mij terecht.

Mijn cliënten geven als feedback dat ik erg goed kan luisteren en dat ze daarbij mijn betrokkenheid en oprechte aandacht als erg steunend en opbouwend ervaren. “Eens even helemaal je verhaal kunnen doen over datgene wat je zorgen baart of raakt bij je kind. Hierin helemaal gezien en gehoord worden, dat alleen al is heel fijn”, hoor ik regelmatig van ouders.

Een ander wezenlijk onderdeel in mijn coaching is Systemisch Werk. Dit heb ik geïntegreerd in mijn tolktrajecten. Hierbij kijken we ook naar het gezin waarin jijzelf bent geboren; hoe was jouw eigen kindertijd? Door het stukje systemisch coachen ontstaan er op een diepere laag blijvende veranderingen, die helpend zijn voor jou en tegelijkertijd voor je kind.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Veel problemen bij kinderen zijn in mijn ogen te herleiden naar oorzaken die dieper liggen dan we vaak denken (de signalen). Wil je tot een structurele oplossing komen, dan moeten we op zoek naar die oorzaak in plaats van het gevolg (het signaal) aan te pakken. Daar komen de ouders nadrukkelijk in beeld. Mijn visie is dat je een kind alleen goed kunt helpen en begeleiden, wanneer de ouders zich ook volledig willen inzetten en optimaal betrokken willen zijn en daarbij bereid zijn om naar zichzelf te kijken.
Kinderen zijn er een kei in om met hun gedrag, spel of klacht feilloos in de kwetsbare stukjes van de ouders te ‘prikken’. Daarom raakt het ons ook zo.

Kinderen zijn puur en helemaal zichzelf, nog zonder de maskers en muurtjes die wij volwassenen in de loop van ons leven hebben opgezet of -gebouwd en waar we onze emoties graag achter verbergen. Kinderen hebben de gave om daarachter te kijken, ons duidelijk te maken dat we daar nog iets mee mogen doen, ze geven ons dagelijks signalen en daar gaan ze soms heel ver in. Kinderen zijn onze spiegels. Zij willen net zo graag dat wij gelukkig zijn en alles uit het leven halen wat erin zit, dan dat wij als ouders dat voor hen wensen.
Het is mijn streven en passie om kinderen een stem te geven en de boodschap die ze hebben voor hun ouder(s) te vertalen naar jou als vader of moeder.

Wat is je achtergrond?

Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat mijn passie ligt in het helpen van mensen op het emotionele vlak. Ik kan snel invoelen wat er aan de hand is en kan dit ook goed verwoorden. En ik houd ervan om verbinding te maken met mensen, ècht contact maken, er helemaal zijn voor de ander, daar word ik blij van! Logisch eigenlijk wel dat ik niet helemaal happy was in het werk dat ik deed na mijn opleiding HEAO Bank- en Verzekeringswezen.

Door een vervelende en langdurige ziekteperiode heb ik daarom het roer rigoureus omgegooid en ben ik mijn hart gaan volgen. De beste keuze ooit! Ik heb m’n baan opgezegd en ben begonnen met een opleiding in coaching/begeleiding van volwassenen (Therapeutisch Begeleider). In die periode werkte ik ook als vrijwilliger op een Peuterspeelzaal en genoot ik van het werken met kinderen.

Toen ik las over de opleiding tot Kindertolk, volgens de PresentChildMethode®, werd ik hier gelijk door gegrepen. Dit wilde ik doen! Het voelde voor mij – zoals ik hierboven al schreef-  als een schot in de roos: kinderen helpen en tegelijkertijd ook hun ouder(s). Daarnaast heb ik altijd al iets met taal gehad. Op grond van ons gesprek ‘vertaal’ ik jouw woorden naar de signalen. Gevoel voor taal komt daarbij nu heel goed van pas.

De liefde voor kinderen maakte dat ik ook een Kindercoachopleiding heb gedaan, gevolgd door het Coachverdiepingsjaar met als specialisme Ouder&Kindcoaching. Voor mij was dat belangrijk, want ouders staan voor mij altijd op nummer 1 als het gaat om het helpen van hun kind.

Vanuit mijn eigen persoonlijke ontwikkelprocessen ben ik regelmatig in aanraking gekomen met systemisch werk.

Ik heb zelf aan den lijve ervaren hoe krachtig een familieopstelling werkt en zag ook gelijk de potentie om systemisch werk te integreren in mijn coachingstrajecten. Daarom heb ik ook de training tot Systemisch Coach gevolgd en deze later nog aangevuld met trainingen in Opvoedopstellingen.

Ik geniet elke keer weer als ik zie welke prachtige inzichten dit geeft bij mijn cliënten. Verschuivingen en doorbraken op een diepere laag, waarbij je met praten alléén niet komt. Door het combineren van mijn specialismen, specifiek voor jouw situatie, ontstaan er binnen jouw gezin díe diepgaande en blijvende veranderingen waar je al zo lang naar verlangt.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.