085-0831200 info@hbpunt.nl

Centrum Samen

Claudia Bootsma & Gaby de Rapper

Schoterlandseweg 10
8451 CP Oudeschoot

E-mail:
info@centrumsamen.nl

Website:
www.centrumsamen.nl

“Wij kijken met een holistische, niet standaard blik. We begeleiden met heel veel liefde en enthousiasme Ouders en Opvoeders”

Wie ben je en wat drijft je?

Wij, Claudia en Gaby, kennen elkaar al jaren. Beiden hebben we 12 jaar een eigen praktijk gehad waar we met kinderen werkten.

We hebben samen heel veel cursussen gevolgd en hebben het altijd ontzettend goed met elkaar kunnen vinden en over heel veel dingen denken wij hetzelfde. Zeker als het gaat over kinderen, opvoeden en alles wat daarmee te maken heeft.

Vorig jaar zijn we een praktijkruimte gaan delen. Door het intensievere contact voelden we beide de behoefte om meer samen te werken. Naast elkaar. Met elkaar. Maar niet alleen met elkaar, ook met ouders en opvoeders. We voelen beiden dat de basis, het fundament, van een kind zo ontzettend belangrijk is en die basis begint bij de ouders.

Door onze samenwerking kunnen we vanuit een nog stevigere basis ouders en kinderen zo optimaal mogelijk begeleiden. Beide hebben we onze eigen klanten, maar door de korte lijnen en het Samen gaan staan waar we voor staan, geven we Centrum Samen een duidelijk gezicht.

Dat is wat we nu met Centrum Samen gaan doen. Een prachtige, inspirerende, nieuwe stap voor ons allebei.

Welk specialisme hebben jullie?

Beide werken we voornamelijk met Reflex Integratie.

Dit willen we graag wat meer toelichten:

Ieder mens wordt geboren met primaire reflexen. Dit zijn automatische bewegingen: een baby weet hoe het geboren moet worden, hoe het moet drinken en ademen. En dit gebeurt allemaal automatisch. In het begin van ons leven zijn deze reflexen nodig om te beschermen en te overleven. Reflexen veranderen langzamerhand in doelgerichte bewegingen.

Soms blijft een reflex actief, dat is niet de bedoeling. Reflex-integratie zorgt ervoor dat in de hersenstam alles goed staat, om beter te kunnen functioneren. Wanneer er een probleem is, voor, tijdens of na de geboorte (of later in het leven door bijvoorbeeld een ongeluk of traumatische ervaring), kan een reflex nog niet goed geïntegreerd zijn. Dit kan invloed hebben op gedrag, motoriek en leren. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren.

Reflex-integratie is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan worden ingezet bij:

  • sociale problemen
  • onzekerheid
  • overgevoeligheid
  • nagelbijten
  • tics
  • angsten
  • leerproblemen
  • en nog veel meer..

Daarnaast werken we veel met de geboorteverhalen, de levensblauwdruk en met de “Kind in evenwicht” methode van Carla van Wensen.

Met behulp van de methode Kind in Evenwicht (KIE) toont het lichaam waar de fysieke- en emotionele spanningen zitten. Soms weet het kind of volwassene niet waar de opgebouwde spanning vandaan komt. Emoties kunnen ver oplopen waardoor iemand blokkeert, buikpijn of hoofdpijn krijgt.

Wat vinden jullie belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Wij vinden het belangrijk dat een ouder/opvoeder en het kind zich op zijn/haar gemak voelt bij ons en dat er een klik is.

Onze praktijkruimte heeft een gezellige en huiselijke inrichting waar mensen zich al snel thuis voelen. Wij werken het liefst met (bewuste) ouders die ook in hun eigen spiegel durven te kijken.

Het is onze missie dat ouders en kind(eren) onbezorgd, begripvol en ontspannen met elkaar SAMEN kunnen leven.

Wat is jullie achtergrond?

Gaby:
In 2010 heb ik, na 18 jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt, het roer omgegooid. Door mijn kijk op kinderen, op het onderwijs, liep ik vast. Voor mij waren prestaties niet belangrijk. Het ging erom dat de kinderen met plezier naar school gingen. Dan kwam het leren vanzelf wel.

Ik heb op meerdere scholen gewerkt en vooral op mijn 2e school, waar we met een compleet nieuw en jong team een doorstart mochten maken, heb ik ontzettend veel geleerd. En toch was dat het ook nog niet voor mij.

In 2010 hakte ik de knoop, na een heel heftig jaar, door. Ik kon niet anders. Wat ben ik, achteraf gezien, blij dat dit allemaal zo gelopen is. Het heeft me op een totaal andere weg gezet. Een weg die ik echt niet had willen missen.

Ik startte begin 2011 mijn Kindercoachpraktijk die meer en meer uitgroeide naar, naast het werken met kinderen, het werken met ouders en volwassenen.

Ik werkte er met een mix van alles wat ik geleerd had.

Het is één van de beste beslissingen van mijn leven geweest om op deze manier mijn hart te volgen.

Claudia:

Ik ben Claudia Bootsma, getrouwd en trotse moeder van 4 volwassen kinderen. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat een kind lekker in zijn of haar vel zit.

Ook weet ik dat dát niet altijd vanzelfsprekend is. De zorgen die daarbij komen kijken, de schaamte, het verdriet en de frustratie.

Sinds 2011 was ik werkzaam in mijn eigen praktijk nadat ik de opleiding tot kindercoach en kindertherapeut had afgerond. Dit was mijn basis. Daarna heb ik nog vele opleidingen en cursussen gedaan om me te verdiepen. Vooral op lichaamsgericht werk omdat ik vanaf het begin voelde dat hier de sleutel ligt in het werk met de kinderen.

Het is soms best lastig om te verwoorden wat er speelt voor een kind (en ook voor hun ouders). Hoe kan het dat een kind boos, bang, verdrietig, of onzeker is? Vaak weet het lijf de antwoorden die op een onbewust niveau verborgen liggen. Ik werk graag met ouders en hun kinderen.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.