Elk mens bezit een unieke kracht en potentieel dat ontdekt, gevoed en gevierd mag worden. Bij HBpunt kijken we naar de mens zelf, voorbij labels en oordelen. We vieren authenticiteit en voeden zelfvertrouwen: ‘Wees je eigen beste vriend!’ Want iedereen is goed zoals hij of zij is.
Bij HBpunt krijg je in sommige gevallen een volledige vergoeding via de jeugdwet in de provincie Fryslân.
Is jouw kind hoogbegaafd en/of hooggevoelig? Herken de signalen!
Het pad van (hoog)begaafde en/of hooggevoelige kinderen kan uniek en uitdagend zijn. Ze kunnen gedragsproblemen hebben of verkeerd begrepen worden. Dit kan zorgen voor een gevoel van onbegrip. Bij HBpunt begrijpen we deze problemen. We weten dat je zoekt naar de juiste hulp en helpen je de patronen in je gezin te zien. Hier kunnen jij en je kind zich begrepen en gesteund voelen.
Herken jij jouw kind? Maak online een afspraak.
De signalen:
Heeft je kind vaak angst om fouten te maken of zich te laten zien, zelfs in situaties waarin er weinig op het spel staat?
Streeft je kind naar perfectie en raakt het snel gefrustreerd als iets niet volgens zijn of haar hoge standaarden gaat?
Reageert je kind sterk op situaties waarin het een gevoel van onrecht of oneerlijkheid ervaart, zowel naar zichzelf als naar anderen toe?
Ervaart je kind emoties intens en lijkt het soms overweldigd te worden door zowel positieve als negatieve gevoelens?
Stelt je kind vaak diepe vragen over het leven en de wereld, en lijkt het op zoek te zijn naar een diepere betekenis achter dingen?
Specialistische ondersteuning bij HBpunt
Diagnostiek
Onderzoek naar begaafdheid om te begrijpen wat het kind kan en nodig heeft.
Gezin
Systemische begeleiding voor het hele gezin, waarbij we kijken naar hoe iedereen met elkaar omgaat en hoe de opvoeding verloopt.
Kind
Op maat gemaakte trajecten voor kinderen om hen te helpen met hun specifieke problemen.
Ouder
Advies en steun voor ouders, met opvoedingstips en informatie via ouderbijeenkomsten.
Onze werkwijze
Na de intake begint het individuele traject voor jouw kind, dat 6 maanden tot een jaar kan duren. Tijdens dit traject heeft jullie gezin een vaste contactpersoon (regievoerder) die jullie gedurende het hele proces ondersteunt en overzicht houdt. Deze regievoerder is ook het vaste aanspreekpunt voor jou als ouder.
De intaker adviseert welke hulp er nodig is. Samen met de regievoerder maken jullie als ouders de beslissing over welke hulp er daadwerkelijk ingezet gaan worden. Dit vormt de basis van het kindplan, dat jullie samen met de regievoerder maken. We proberen ervoor te zorgen dat de regievoerder ook de kindbegeleider is, zodat er een consistente en persoonlijke begeleiding kan plaatsvinden.
Ontmoet ons team
Onze kracht ligt in de expertise en toewijding van ons team. Bij HBpunt werken ervaren professionals die zich volledig inzetten voor het leveren van de beste ondersteuning en begeleiding.
Wendy Hinke
Jeugd- en gezinsprofessional/ regievoerder
Jeugd- en gezinsprofessional/
regievoerder
Het voelt kundig en vertrouwd, we zijn blij bij jullie HBpunt te zijn en dank je voor jullie oprechte aandacht.
Ik heb nog twee ouderbijeenkomsten te gaan en al waren het er 200, ik zou ze allemaal bijwonen!
Door de steun en begeleiding vanuit HBpunt had ik het gevoel niet alleen te staan, ik had een team om me heen!
Veelgestelde vragen
Hoe weet ik of mijn kind hoogbegaafd en/of hooggevoelig is?
Bij HBpunt starten we met een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek van 90 minuten wordt jullie situatie en hulpvraag uitgebreid besproken. Er wordt wordt door middel van een begaafdheidsonderzoek breed meegekeken. Na het intakegesprek wordt vanuit dit gesprek het meest passende advies opgesteld voor jullie situatie.
Wat houdt de begeleiding bij HBpunt in?
Onze begeleiding is op maat gemaakt en omvat zowel individuele begeleiding voor het kind als gezinsondersteuning. We gebruiken methodieken zoals ACT en PresentChild (kindertolken) om het kind en het gezin te helpen bij persoonlijke groei en ontwikkeling.
Zijn er kosten verbonden aan het intakegesprek bij HBpunt en hoe wordt het traject gefinancierd?
De kosten voor het intakegesprek worden alleen berekend bij particuliere trajecten. Als er een verwijzing via een arts of gebiedsteam is, wordt het traject gefinancierd via de Jeugdwet.
Hoe lang duurt een traject bij HBpunt?
Een traject bij HBpunt duurt meestal tussen de 6 maanden en een jaar, afhankelijk van de hulpvraag, de behoeften en de voortgang van jouw kind. Elk traject wordt aangepast aan de specifieke situatie en doelen van jouw kind en gezin.
Kom in contact