085-0831200 info@hbpunt.nl

Verwijzers

HBPunt is een gecontracteerde zorgaanbieder voor specialistische jeugdhulp voor alle gemeenten in Friesland.

Gespecialiseerd in gedragsproblematiek met expertise op het vlak van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

HBpunt is een gecontracteerde zorgaanbieder voor specialistische jeugdhulp in Friesland. Wij bieden specialistische ondersteuning aan het kind tot 18 jaar, diagnostiek en systemische gezinsbegeleiding op het gebied van begaafdheid en/of gevoeligheid. Vanuit onze jarenlange ervaring in het werken met begaafde en gevoelige kinderen bieden wij een ondersteuningstraject geheel op maat. Vaak spelen er meerdere problemen tegelijkertijd op het moment van aanmelding bij HBpunt, zoals somatische, ontwikkelings, psychische, sociale, gedrags en/of opvoedingsproblematiek.

Voor een vergoeding van deze begeleiding is er een verwijzing van de huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam nodig. Deze ondersteuning wordt vergoed via Zorg in Natura (ZIN) .

Wij maken gebruik van Zorgdomein voor online verwijzen (te vinden onder: Geestelijke gezondheidszorg > Kinderen / jeugd (jonger dan 18 jaar) > Overige zorgvragen Geestelijke gezondheidszorg kinderen/jeugd). We krijgen wel vaker de opmerking dat we niet gevonden worden in Zorgdomein; dit kan er mee te maken hebben dat we niet in de straal van 30 km om de huisartsenpraktijk zitten, we verzoeken je dan om een papieren verwijzing te sturen naar ons postadres in Burgum.

Artsen kunnen digitaal naar ons verwijzen (in bijna heel Friesland inmiddels) of een schriftelijke verwijzing, via de mail/post of via de ouders. Voor de duidelijkheid: vergoede zorg is mogelijk voor alle gemeenten in Friesland.

Nieuwe cliënten kunnen zich aanmelden via het contactformulier op onze website en ouders kunnen online een afspraak inplannen voor een kennismakings- en/of intakegesprek.

Gebiedsteammedewerkers mogen contact met ons opnemen, om te bekijken of er een verkorte route mogelijk is, vaak is er via deze weg al een analyse of een uitgebreid plan aanwezig, waardoor wij sneller kunnen starten.

Wachttijd

Wij streven ernaar om geen wachttijd te hebben of deze wachttijd zo kort mogelijk te houden. Dit is soms lastig in te schatten omdat wij niet altijd op voorhand kunnen inschatten wanneer er een traject afgerond kan worden.

Mocht er een lange wachttijd zijn dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een andere zorgaanbieder.

Op dit moment is onze wachttijd:

Aanbod:

Wachttijd:

Intakegesprek 3 weken
Individuele begeleiding 4-18 jaar 8 weken
Ouderbegeleiding 6 weken
Spiegelgroepen momenteel geen groepen

Kennismaken?

Wil je weten hoe en of we jou verder kunnen helpen? Plan meteen een intakegesprek in via deze site.

Neem voor vragen contact op via 085-0831200. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

De Bank: Bulthuissingel 2, 9251 BW Burgum
info@hbpunt.nl |  085-0831200

©HBpunt. Alle rechten voorbehouden.
Privacyverklaring | Algemene voorwaarden | Klachtenprocedure | Vertrouwenspersoon

Ontwikkeling website: CoachingBuddy