085-0831200 info@hbpunt.nl

Verwijzers

HBPunt is een gecontracteerde zorgaanbieder voor specialistische jeugdhulp voor alle gemeenten in Friesland.

Gespecialiseerd in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

HBpunt is een gecontracteerde zorgaanbieder voor specialistische jeugdhulp in Friesland en een samenwerking tussen zelfstandige aanbieders, die gespecialiseerd zijn in hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid.

Voor een vergoeding van deze begeleiding is er een verwijzing van de huisarts, kinderarts, jeugdarts, gecertificeerde instelling of gebiedsteam nodig. Deze ondersteuning wordt vergoed via Zorg in Natura (ZIN) .

Wij maken gebruik van Zorgdomein voor online verwijzen. Artsen kunnen digitaal naar ons verwijzen (in bijna heel Friesland inmiddels) of een schriftelijke verwijzing, via de mail/post of via de ouders. Voor de duidelijkheid: vergoede zorg is mogelijk voor alle gemeenten in Friesland.

Nieuwe cliënten kunnen zich aanmelden via het contactformulier op onze website en ouders kunnen online een afspraak inplannen voor een kennismakings- en/of intakegesprek.

Wachttijd

Wij streven ernaar om geen wachttijd te hebben of deze wachttijd zo kort mogelijk te houden. Dit is soms lastig in te schatten omdat wij niet altijd op voorhand kunnen inschatten wanneer er een traject afgerond kan worden.

Mocht er een lange wachttijd zijn dan adviseren wij om op zoek te gaan naar een andere zorgaanbieder.

Op dit moment is onze wachttijd:

Aanbod:

Wachttijd:

Intakegesprek 22 weken
Individuele begeleiding 4-18 jaar 8 weken
Ouderbegeleiding 6 weken
Spiegelgroepen momenteel geen groepen

Kennismaken?

Wil je weten hoe en of we jou verder kunnen helpen? Plan meteen online een intakegesprek in.

Neem voor andere vragen contact op via 085-0831200.