085-0831200 info@hbpunt.nl

Thea Grupstra

Bulthuissingel 2
9251BW Burgum

Telefoon:
085 08 32 12 14

E-mail:
thea@hbpunt.nl

Je bent verbonden met en een onmisbaar onderdeel van een groter geheel.

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Thea en ik woon met mijn twee prachtige kinderen van 16 en 12 jaar en twee poezen in het midden van Friesland, waar ik geboren en getogen ben. Moeder worden heeft mijn persoonlijke groei in een stroomversnelling gebracht. Ik kwam in aanraking met kunstzinnige therapie en daarmee werd mijn interesse en liefde voor de antroposofie en creatief werken gewekt. In mijn vrije tijd lees en schrijf ik graag. Ook geniet ik van een lege planning, waar zomaar dingen spontaan kunnen ontstaan. Mijn interesse voor en kennis van hoogbegaafdheid kwam in een versnelling toen bleek dat mijn beide kinderen hoogbegaafd zijn. Dat zette mijn wereld op zijn kop! Vooral ‘dat de appel niet ver van de boom valt’ kost(te) tijd om een plaats te geven.  

Wat is jouw achtergrond?

Als leerkracht heb ik ongeveer 25 jaar ervaring in het basis – en speciaal onderwijs. Ook werkte ik binnen het Vrije School – en volwassenenonderwijs. Vroeg in mijn loopbaan liep ik vast omdat ik de manier waarop dingen werden gedaan niet begreep. Met name het op grote schaal testen/toetsen stond mij enorm tegen, omdat ik zag welk effect uitgaan van gemiddelden heeft op kinderen. Ook mijn visie (o.a. op diagnose, straffen/belonen, mensbeeld) bleek een heel andere dan gangbaar. Het idee van een eigen praktijk ontstond waar ik kinderen sociaal-pedagogisch begeleidde. Bij HBpunt maak ik gebruik van deze ervaring doordat ik ook de connectie kan maken tussen school, kind en gezin.  

Welke specialisme heb jij?

Kijken (observeren), aanwezig zijn en luisteren zijn specialismes van mij. Ook spelen, in de breedste zin, is iets wat van nature bij mij hoort. Naar mijn idee mogen we dat veel meer doen: kiezen voor plezier. Bij mij is er ruimte voor ontdekkend je nieuwsgierigheid volgen vanuit je eigen creatiekracht. Als je hiermee contact kan maken/houden, dan zal je beter voelen waar je gelukkig van blijft. Door middel van (fantasie) spel, buiten zijn, het werken met verhalen, muziek/bewegen, kunstzinnige activiteiten krijg jij de ruimte om te zijn wie je bent. Er is een groot basisvertrouwen in jou. In je wens om te groeien en te ontwikkelen: dat is natuurlijk. Groeien en veranderen hoort bij leven. Dat zie je ook buiten in de natuur. Alles heeft een eigen tijd en ritme. Een eigen cyclus. En zo is dat ook bij jou. Je bent verbonden met en een onmisbaar onderdeel van een groter geheel.  

 Oh, en ik ben gek op kindertekeningen en de psychologie daarvan! Heel boeiend wat er verteld wordt via de beeldtaal van het kind. Interpreteren doe ik ze vanuit de Jungiaanse Psychologie en de antroposofie.  

 

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.