085-0831200 info@hbpunt.nl

Super Kids

Claudia Bootsma

Schoterlandseweg 10
8451 CP Oudeschoot

E-mail:
info@praktijksuperkids.nl

Website:
www.praktijksuperkids.nl

“Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kracht en wijsheid. Tijdens het traject ga ik uit van de mogelijkheden van het kind en sluit ik daarop aan.”

Wie ben je en wat drijft je?

Ik ben Claudia Bootsma, getrouwd en trotse moeder van 3 volwassen kinderen en een tienerdochter. Als ouder weet ik hoe belangrijk het is dat een kind lekker in zijn of haar vel zit. Ook weet ik dat dát niet altijd vanzelfsprekend is.
Ondanks alle liefde en inzet heeft je kind soms een steuntje in de rug nodig.

Sinds 2013 heb ik mijn eigen praktijk aan huis, nadat ik de opleiding tot kindertherapeut had gedaan en afgerond in 2013. Dit was mijn basis. Daarna heb ik nog vele opleidingen en cursussen gedaan om me te verdiepen. Voor kinderen (en ook vaak voor volwassenen) is het soms best lastig om te verwoorden wat er speelt. Hoe kan het dat een kind boos, bang, verdrietig, of onzeker is? Vaak weet het lijf de antwoorden die op een onbewust niveau verborgen liggen. Ik werk graag met kinderen en hun ouders.

Welk specialisme heb jij?

Mijn specialisme ligt voornamelijk in het lichaamsgerichte werk. Ik werk met het lichaam, omdat daar veel wijsheid ligt opgeslagen. Door met het lichaam te werken hoeven kinderen bij mij niet uitgebreid het gesprek aan. Ik werk voornamelijk met reflex-integratie en met de methode van Carla van Wensen: ‘Kind in evenwicht’.

Met behulp van de methode Kind in Evenwicht (KIE) toont het lichaam waar de fysieke- en emotionele spanningen zitten. Soms weet het kind niet waar de opgebouwde spanning vandaan komt. Emoties kunnen ver oplopen waardoor het kind blokkeert, buikpijn of hoofdpijn krijgt.
KIE kan een oplossing zijn als het kind zich alleen nog maar kan uiten in woede, verdriet of clownesk gedrag.

Wat is reflex-integratie? Ieder mens wordt geboren met primaire reflexen. Dit zijn automatische bewegingen: een baby weet hoe het geboren moet worden, hoe het moet drinken en ademen. En dit gebeurt allemaal automatisch. In het begin van ons leven zijn deze reflexen nodig om te beschermen en te overleven. Reflexen veranderen langzamerhand in doelgerichte bewegingen.

Soms blijft een reflex actief, dat is niet de bedoeling. Reflex-integratie zorgt ervoor dat in de hersenstam alles goed staat, om beter te kunnen functioneren. Wanneer er een probleem is, voor, tijdens of na de geboorte (of later in het leven door bijvoorbeeld een ongeluk of traumatische ervaring), kan een reflex nog niet goed geïntegreerd zijn. Dit kan invloed hebben op gedrag, motoriek en leren. Een kind kan gevangen zitten in prikkels, sterk reageren of juist helemaal niet reageren.

Reflex-integratie is geschikt voor kinderen en volwassenen en kan worden ingezet bij:

  • sociale problemen
  • onzekerheid
  • overgevoeligheid
  • nagelbijten
  • tics
  • angsten
  • leerproblemen

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Ik vind het belangrijk dat een kind mag zijn wie hij is en dat hij/zij wordt gezien en gehoord. Heel vaak is een kind zelf wel in staat zijn tegenslagen op te lossen. Ik ben ervoor om die mogelijkheden te vinden en in te zetten.

Mijn visie

Ieder kind is uniek en heeft zijn eigen kracht en wijsheid. Tijdens het traject ga ik uit van de mogelijkheden van het kind en sluit ik daarop aan.

Wat is je achtergrond?

Na de middelbare school heb ik een opleiding gevolgd om te kunnen werken met verstandelijke gehandicapten. Ik ben jong moeder geworden en samen met onze oudste zoon in 1989 vertrokken naar het buitenland. Daar zijn onze twee dochters geboren. Na 11 jaar zijn we teruggekeerd naar Nederland. Na een jaar ben ik weer gaan werken en kwam erachter dat ik graag weer een opleiding wilde gaan volgen. Ik wist toen nog niet wat. Ondertussen kregen we er nog een dochter bij. In 2010 ben ik begonnen met de opleiding tot Kindertherapeut aan de BGL in Driebergen.

Daarna ben ik me veel meer gaan verdiepen in het lichaamsgerichte werken omdat dit voor mij vaak de sleutel is in de begeleiding met kinderen. De meeste kinderen die ik begeleid zijn gevoelige kinderen en hebben vaak moeite met alle prikkels die ze dagelijks opdoen.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.