085-0831200 info@hbpunt.nl

Hilde Sikkema

Greate Buorren 16a
9263 PM Garyp

Telefoon:
085-0831203

E-mail:
hilde@hbpunt.nl

Wie ben je en wat drijft je? 

Ik ben Hilde Sikkema, met mijn man en onze 2 zonen zijn we in 2015 verhuisd vanuit de randstad naar het mooie Friesland. Wat een goede keuze is dat geweest!

Ik help je graag in je persoonlijke groei, je persoonlijke ontwikkeling. Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om die verandering in gang te zetten. Op een verhelderende manier kijk je naar jezelf en krijg je zicht op kansen die er liggen, zodat je stappen kan gaan zetten in de richting die jij op wil gaan.

Mijn passie is om persoonlijke groei in beweging zetten bij kinderen, jongeren én hun ouders. In mij vind je een ervaren, sensitieve en creatieve coach. Ik denk graag buiten de kaders en hou van omdenken. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Mijn enthousiasme, humor en soms provocatieve aanpak werkt aanstekelijk. Ik kan complexiteit vertalen naar simpele stappen en ik kan het niet laten om vragen te stellen. Ik ben vooral heel benieuwd naar wat jou in beweging brengt. Groei is gelukkig niet afhankelijk van je omstandigheden of trauma’s. Er zijn altijd kansen om groei in gang te zetten. Samen met jou en/of jouw kind kijken we naar welke stap je nu kan zetten.

Welk specialisme heb jij?

Het liefste zie jij jezelf en je kind gelukkig. De opvoeding loopt goed. Je kind heeft leuk contact met leeftijdsgenoten. Speelt leuk. Zit in een gezellige klas en ontwikkelt zich goed. Onbevangen, vrij en gelukkig.

Ja en wat nou als dat niet zo is? Dat is het moment waarop mensen bij mij komen. Het gaat niet goed met je kind of met jou of de opvoeding. Er zijn veel dingen waardoor je kan vastlopen. Misschien is het je helemaal niet duidelijk wát de aanleiding is dat je kind zich niet lekker ontwikkelt. Dat de situatie op school steeds weer vast loopt. Of dat het thuis steeds escaleert. Jij ziet wel dát er iets is.

Alle gedrag heeft een reden. Wat is de reden van het gedrag van jouw kind? Een lastige vraag om te beantwoorden. Nou is een ‘goed gesprek’ met een kind vaak niet de weg naar een antwoord op deze vraag en verandering. Spelenderwijs ga ik het gesprek aan met je kind. Spelen met creativiteit. Creativiteit omzeilt het denken en legt direct een verbinding met de emotie of het trauma dat een blokkade vormt voor jouw kind. Met ouders ga ik in gesprek rondom thema’s als hoogsensitiviteit, bewegingsonrust, hoogbegaafdheid en emotieregulatie. Ik gebruik veel verschillende methodes en kies de methode die bij jou of jouw kind past.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Ik vind het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Je mag er zijn. Authentiek. Echt. Helemaal jij. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij mij in de praktijk bied ik een plek waar jij jezelf kan zijn. Soms zijn er door gebeurtenissen blokkades in ons, durf je niet meer jezelf te zijn of hebben je je tijden lang aangepast en ben je jezelf kwijt. Samen ontdekken we wie jij bent of wie jouw kind is en hoe je kind of jij (weer) meer jezelf kan zijn. In mijn coaching is er altijd een combinatie van hoofd, hart en handen om persoonlijke groei in gang te zetten. Hoe denk je? Wat voel je? Wat doe je?

Wat is je achtergrond?

Mijn roots liggen in de MBO opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, daaruit ben ik doorgestroomd naar de verkorte opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Naast mijn studie werkte ik en deed ik 20 uur vrijwilligerswerk, waarin coaching van kinderen en jongeren centraal stond. Na mijn opleiding ben in naar Brazilië gegaan als Social Worker. Na een jaar ben ik in Amsterdam gaan werken in de hulpverlening voor vrouwen in de prostitutie en een opvanghuis voor dak- en thuislozen. Op het moment dat ik moeder werd wilde ik heel iets anders doen dan hulpverlening. Ik heb van een hobby mijn werk gemaakt door een patisserie opleiding te volgens en mijn eigen taarten bedrijf te runnen in trouwtaarten en verjaardagstaarten. Het ondernemen beviel me goed, alleen het coachen miste ik. De taarten werden ingeruild voor een eigen coachingspraktijk. Ik leerde Brainspotting kennen door het zelf te ondergaan, wat een hele positieve ervaring was. Brainspotting past heel goed bij mij als professional, de keuze om de opleiding te doen was makkelijk gemaakt. Na het volgen van de opleiding bij Brainspotting Nederland bijna 10 jaar geleden, ben ik dit gaan toepassen in mijn praktijk. In de eerste jaren dat wij in Friesland woonde heb ik gewerkt als teamleider/ coach in een landelijke organisatie.

Ik heb veel ervaring op het gebied van hoog sensitiviteit, coachen van kinderen/jongeren, begeleiden van ouders (zowel inzicht gevend als praktische tools), veerkracht, post traumatische groei, depressie, burn out, rouw en trauma begeleiding en emotieregulatie.

Hartelijke groet,

Hilde

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij HBpunt terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.