085-0831200 info@hbpunt.nl

Antje van der Veen

Greate Buorren 16A
9263 PM Garyp

Telefoon:
085 – 0831208

E-mail:
antje@hbpunt.nl

“Mijn passie is echt geworden om ouders in de spiegel te laten kijken. Te laten voelen, horen en zien wat je kind je verteld zonder woorden. Vanuit liefde.”

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Antje vd Veen. Samen met mijn vriend en onze 3 kinderen, 2 jongens (2003, 2006) en een meisje (2009) woon ik in Reduzum. In het hart van Friesland. Toen mijn oudste nog erg klein was, voelde ik dat er meer was. Hij liet mij dingen zien vanuit een andere hoek. Hij zette de deur open naar de liefde voor mijzelf. Ook de andere twee kinderen hebben mij de meest mooie inzichten gegeven. Door de liefde voor mijn kinderen heb ik echt de liefde voor mijzelf gevonden. Op een gegeven moment kwam het kindertolken op mijn pad. Dit trok mij enorm. Het raakte mij. Ik wilde graag andere ouders ook weer in contact brengen met zichzelf. Kinderen weer helpen om alles uit zichzelf te halen wat er in zit. Gaande weg merkte ik dat mijn kinderen hooggevoelig zijn, en ik ook. En dat je dit mag voelen als een kracht. Ik heb hier soms, voor mijzelf of mijn kinderen, voor moeten vechten als een leeuwin. Nog maar al te vaak werd het gezien als een last. Maar het is zo een mooie gave! Door mijn kinderen te leren omgaan met deze gave ben ik hetzelf ook gaan omarmen. Eindelijk zijn wie ik ben! En mijn kinderen ook laten ontdekken wie zijzelf zijn.

Steeds meer zag ik ook dat alles om ons heen een spiegel is. Maar je kinderen zijn je mooiste en grootste spiegels. Zij laten je echt zien wat belangrijk is voor jou. Dit was voor mij zo waardevol. Mijn passie is echt geworden om ouders in de spiegel te laten kijken. Te laten voelen, horen en zien wat je kind je verteld zonder woorden. Vanuit liefde.Ook voor de kinderen wil ik er graag zijn. Dat zij zich gezien en gehoord voelen in wie ze zijn. Gevoelig of (vermoedelijk) begaafd zijn kan een kind soms uit evenwicht brengen in de maatschappij. Om hun hierbij te helpen, dat ze gaan voelen en geloven dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat is mijn drive. Zelfvertrouwen laten groeien! Dat doe ik als kindercoach.

Wat is je specialisme?

Luisteren, luisteren naar de woorden die gezegd worden, maar vooral naar wat er achter die woorden zit.  Wat verteld wordt zonder woorden. Opzoek gaan naar de kern. De hooggevoeligheid omzetten in je kracht. De verbinding weer aangaan met jezelf. Van daaruit ook weer met je omgeving. Je kind weer kind laten zijn.

Maar ook luisteren naar de kinderen. Waar lopen ze tegenaan? Waar zit hun kracht? Hoe laten wij jou weer stralen van zelfvertrouwen.

In de opvoeding loop je soms tegen die muur op. Waarom lukt het niet? Wat is er aan de hand? Doe ik het wel goed? Je kijkt naar het gedrag van je kind, het raakt. Dit is waar het zit. Hier ga ik verder. Het raakt, dus er mag iets geheeld worden. Samen met jou gaan wij hier naar op zoek. Verbinding maken, ruimte maken, rust vinden.

Binnen HBpunt werk ik als Kindertolk, maar ook als kindercoach. Samen kijken wij naar waar jullie tegenaan lopen. Soms loopt het thuis niet, soms op school niet. Hooggevoelig of (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn, zijn prachtige eigenschappen, die soms voor grote uitdagingen kunnen zorgen. Voor zowel het kind als voor de ouders. 

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Wat ik belangrijk vind is dat er vertrouwen is. Vertrouwen tussen ons. Het gevoel moet goed zijn. Dat jij voelt dat het goed is. Dat jij en de kinderen voelen dat het goed is. Dat jullie je gehoord en gezien voelen.

In alle openheid en vertrouwen. Dat je kunt en mag zijn wie je bent. Je verhaal kunt doen. Dat ik je ga helpen om een oplossing te vinden. Dat wij samen stap voor stap tot de kern komen. Iedere keer weer een laagje er af. In je leven verzamel je allemaal laagjes om je heen. Tijdens het Kindertolken pellen wij die laagjes af en komen bij de kern. Deze laagjes worden gespiegeld door je kind. Om in de spiegel te kijken, vind ik het belangrijk dat jij je veilig en vertrouwd voelt. Bij mij aan tafel.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij mij; veilig. Dat ze mogen laten zien wie ze zijn, zelfvertrouwen gaan opbouwen. Laat de wereld maar zien wat voor een mooi mens jij bent!! Om dit te creëren vind ik het vertrouwen tussen ons erg belangrijk; de rust, de ruimte.

Wat is je achtergrond?

Ooit ben ik begonnen als activiteiten begeleidster. Als snel wilde ik door, iets anders. Ik ben terechtgekomen in de kinderopvang. Hier zag ik dat er meer nodig was soms dan alleen opvang. Ik ben de opleiding tot kinder- en opvoedcoach gaan doen. Daarna nog de opleiding tot Kindertolk (Present Child methode). In 2015 starte ik mijn eigen praktijk als coach en Kindertolk. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Inleiding Psychologie.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.