085-0831200 info@hbpunt.nl

Antje van der Veen

Greate Buorren 16A
9263 PM Garyp

Telefoon:
085 – 0831208

E-mail:
antje@hbpunt.nl

“Kinderen in hun kracht zetten, laten voelen en geloven dat je goed bent zoals je bent. Er mag zijn!”

Wie ben je en wat drijft je?

Mijn naam is Antje van der Veen. Samen met mijn vriend en onze 3 kinderen, 2 jongens (2003, 2006) en een meisje (2009) woon ik in Reduzum. In het hart van Friesland. Door mijn kinderen ben ik gaan inzien, gaan voelen dat er meer is.  Zij lieten mij dingen zien vanuit een andere hoek. Op een gegeven moment kwam het kindertolken op mijn pad. Dit trok mij enorm. Het raakte mij. Ik wilde graag andere ouders ook weer in contact brengen met zichzelf. Kinderen weer helpen om alles uit zichzelf te halen wat erin zit. Gaandeweg merkte ik dat mijn kinderen hoog gevoelig zijn, en ik ook. En dat je dit mag voelen als een kracht. Ik heb hier soms, voor mijzelf of mijn kinderen, voor moeten vechten als een leeuwin. Nog maar al te vaak werd het gezien als een last. Maar het is zo een mooie gave!

Daarnaast zag/zie ik dat (vermoedelijk) hoogbegaafdheid kan zorgen voor het vastlopen van kinderen en het gezin eromheen. Dat er veel gezegd wordt: Oh maar het is toch fijn dat je kind makkelijk kan leren. Dat het hele plaatje niet gezien wordt. Hier wil ik graag meer bekendheid, openheid aan geven. En ouders en kinderen helpen in deze zoektocht naar zichzelf, maar ook naar erkenning. Erkenning door en voor jezelf maar ook de buitenwereld.

Gevoelig of (vermoedelijk)begaafd zijn kan een kind soms uit evenwicht brengen in de maatschappij. Om hun hierbij te helpen, dat ze gaan voelen en geloven dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat is ook mijn drive. Zelfvertrouwen laten groeien. Om hierbij te kunnen helpen ben ik mij gaan verdiepen. ReAttach is een mooie methode om hierbij in te zetten.

Wat drijft mij? Kinderen in hun kracht zetten, laten voelen en geloven dat je goed bent zoals je bent. Er mag zijn!

Wat is je specialisme?

Ik ben iemand die kijkt naar wat er mogelijk is. Hoe ons brein werkt en dan samen met ons gevoel fascineert mij. Vooral hoe wij hier zelf invloed op hebben.

Als ReAttach therapeut werk ik vanuit een kortdurend en toegankelijk proces om meer rust en ruimte te creëren in het hoofd. Kinderen krijgen overdag te maken met heel veel prikkels. En het verwerken hiervan. Hier loopt het vaak spaak. Er is te veel, het reguleren wil niet meer. Hoogegevoelige en (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen ervaren alles intensiever. ReAttach helpt hierbij. Zonder heel veel te moeten praten.

Als kindertolk kijk ik naar de zorgen die jij als ouder hebt over je kind. Hier zit een spiegel in voor jou als ouder. Met kindertolken werken jullie samen als gezin toe naar verbetering. Dit doe ik door met de ouders in gesprek te gaan.

Als kindercoach help ik kinderen weer op weg. Samen de knopen eruit halen. Zoeken naar waar de kwaliteiten liggen. Waar ligt je kracht die je mag inzetten. Door hun hoog gevoeligheid of de (vermoedelijke) hoogbegaafdheid raken ze soms het overzicht kwijt. De grip op alles. Wat zich weer op manieren uit die ze ook weer in de weg zitten.

Maar ook voor jullie als ouder is het soms een zoektocht. Als ouder loop je soms tegen die muur op. Waarom lukt het niet? Wat is er aan de hand? Doe ik het wel goed? Om dan in contact te komen met andere ouders is erg fijn. Je verhaal kunnen delen en nieuwe dingen leren over hoog gevoeligheid en hoogbegaafdheid. Daarom vind ik het zo fijn om ook de ouderbijeenkomsten te mogen geven. Individuele ouderbegeleiding is ook mogelijk.

Wat vind jij belangrijk in het begeleiden van kinderen en ouders?

Wat ik belangrijk vind is dat er vertrouwen is. Vertrouwen tussen ons. Het gevoel moet goed zijn. Dat jullie je gehoord en gezien voelen. Dat je er mag zijn. Je veilig voelt. Ik vind het erg belangrijk dat je voelt en weet dat ik je alle ruimte geef om te vertellen, stappen te zetten. In alle openheid en vertrouwen. Dat je kunt en mag zijn wie je bent. Je verhaal kunt doen.  Dat wij samen stap voor stap tot de kern komen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen bij mij, veilig. Dat ze mogen laten zien wie ze zijn, zelfvertrouwen gaan opbouwen. Laat de wereld maar zien wat voor een mooi mens jij bent!! Om dit te creëren vind ik het vertrouwen tussen ons erg belangrijk, de rust, de ruimte.

Wat is je achtergrond?

Ooit ben ik begonnen als activiteitenbegeleidster. Als snel wilde ik door, iets anders. Ik ben terechtgekomen in de kinderopvang. Hier zag ik dat er meer nodig was soms dan alleen opvang. Ik ben de opleiding tot kinder- en opvoedcoach gaan doen. Daarna nog de opleiding tot Kindertolk (Present Child methode). Mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen vind ik erg belangrijk. Inleiding Psychologie was daarom een volgende keus die ik gemaakt heb. ReAttach therapeut is mijn laatste gevolgde opleiding.

Kennismaken?

Wil je graag weten of je bij ons terecht kunt met je hulpvraag?
Plan online een gratis en vrijblijvende kennismaking in.